неделя, 29 декември 2013 г.

Мебелите във всекидневната издават характера на обитателите й


Колкото и странно да звучи наистина може да се определят основните параметри от характера на домакините в един дом щом зърнете гостната им. Мебелите в дома издават характера на човек така както и дрехите му, защото точно мебелите са облеклото за едно жилище.
На първо място, както и при облеклото, важно е първото впечатление. За това, когато пристъпвате за първи път в нечий дом вслушайте се какво емоции извиква във вас, чувствате ли се комфортно или не, усеща ли се домашния уют. Има домове, чиито холовиъгли не са обзаведени със скъпи и нови мебели, но още с влизането сякаш топлина те обгръща, веднага се усеща уюта. В такива домове обикновено живеят сплотени семейства. За тях най-важното нещо е семейството и те го поставят пред кариерата и парите.
От друга страна има апартаменти, които са обзаведени по последна мода със скъпо и качествено обзавеждане, но при тях не може да се почувства това уникално чувство на уют и топлина на семейно огнище. Това обикновено са апартаменти на хора кариеристи, които предпочитат да стоят в офиса до късно и не инвестират много от времето си в дома. Но истинския хубав холов ъгъл трябва да ви приветства с комфорт, а не само с цената си. Разбира се скъпите мебели и обзавеждане не винаги значи, че човека или семейството, които живеят там са кариеристи. Когато се вгледате в детайлите ще разберете дали в дома има истински домакини. Ако на холната секция има семейни снимки, сувенири от пътувания и почивки и други неща, които издават личността на дома това значи, че пред вас стои човек, който не крие нищо от другите, лъчезарен е и се радва да посреща приятели.
Обратния тип хора, които не разкриват напълно това, което мислят и не са от най-добрите домакини не поставят лични вещи на показ в холовия ъгъл. На секцията в хола им може да видите само дипломи за завършено образование, квалификационни сертификати и награди и отличия. Това са хора, които не допускат лесно други хора до тях и показват само това, което искат да другите да видят за тях.  

Хората, които обичат растения и холовият ъгъл е буквално обсипан със зеленина са грижовни хора.  Дори мебелировката им да е скромна те винаги ще ви посрещнат с усмивка на вратата и ще наредят мезета на масата веднага. Тези хора винаги се опитват да обгрижат гостите си, така че гостът да се почувства като у дома си. Следващият път, когато отивате на гости се огледайте по-добре в детайлите и ще видите, че те наистина показват част от характера на стопанина си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар