събота, 5 април 2014 г.

Основни грешки в борбата с хлебарките

Борбата с тези неприятни вредители може да бъде доста трудна и продължителна, а гаранция за 100% отърваване от тях няма. Но въпреки многото препарати против хлебарки и инсекти и дори при викането на  професионалисти , които да пръскат в апартамента и входа и блока ви, има основни грешки допускани от много семейства. Доста от тях си мислят и очакват, че едно пръскане от професионалисти е достатъчно за унищожаване на вредителите, но едно пръскане макар и професионално не е гаранция, че хлебарките няма да стъпят повече в дома ви. Даже често известно време след пръскането изглежда, че хлебарките са се увеличили. Това се дължи на новоизлюпените хлебарки, които вече са пораснали и са започнали да щъкат из дома ви. Именно за това се изисква повторно пръскане срещу тези вредители, за да се избие и новото поколение, което е успяло да оцелее при първото пръскане по една или друга причина.
Когато сте приключили с пръскането срещу хлебарки е задължително да следвате и поддържате абсолютна хигиена и чистота навсякъде в дома ви, за да не привлечете отново тези упорити насекоми. Една от най-често срещаните грешки в този етап, когато членовете на семейството са се научили да прибират всякаква храна в плътно затворени съдове и в хладилника, но храната на домашния любимец все още стои отвън на разположение на хлебарките и продължава да ги привлича. Също така каквато и храна да е, която се съхранява на балкона например е също достъпна и най-често хлебарки се пренасят именно с чувалчета картофи или лук без дори да разберете, защото там е най-обичайното място за снасяне на техните яйца. Колкото и ниски да са цените за унищожаване на хлебарки по-добре е да вземате превантивни мерки отколкото да пръскате по-често. Не забравяйте също така да бършете редовно прах дори под книгите  в библиотеката ви, защото там също е едно от най-предпочитаните места за снасяне на яйца. Хлебарките се хранят и с книги, така че да снесат яйцата си сред храна за тях е много добър избор.

Това са най-често допусканите грешки при борба с хлебарките и е добре да не ги допускате и да бъдете наистина изрядни с чистотата и доброто съхранение на храната, ако искате наистина да се отървете от тези гадинки!

Няма коментари:

Публикуване на коментар