сряда, 14 октомври 2015 г.

Кой е най-често срещаният материал за топлоизолация?

Кой е най-често срещаният материал за топлоизолация?
Материалите, които се предлагат на пазара са разнообразни и от към качество различни. Важно е да знаете как да подбирате и какво точно е подходящо за вас. Най-често използваните материали за топлоизолация са твърдите плоскости от стиропор, неопор, фибран и каменна вата. Тук ще разгледаме кои са предимствата и плюсовете им.
Нека започнем със стиропор. Знаете ли какво представлява? Той е  твърд  панел  за изолация, има  клетъчна структура, и доста добри топлоизолационни свойства. Спокойно може да се избира между варианти с различна дебелина и плътност, всичко зависи от вашите предпочитания. Като първо предимство, което все още е важен фактор при покупката е цената. Това е евтин материал, а е силно устойчив на вода, но не бива да бъде в досег с вода прекалено дълго и продължително време. Има звукоизолационни свойства и държи влагата далече от жилище. Във всеки един магазин където има строителни материали или фаянс магазини,можете да попитате и да ви бъде препоръчан кой тип за вас е подходящ.
Следващият материал е неопор, който същи е твърд панел с клетъчна структура, но има по-добри топлоизолационни качества ако го сравним със стеропора. В него има графит, от който се прави  естествен минерал. Дебелината и плътността може да е различна. било то  с малка или с голяма плътност. Имайте предвид, че тази с по-голяма изолира по-добре и е по-устойчива на вода. Също притежава добри звукоизолационни свойства и държи влагата далече от жилище ви. Трудно е за едно семейство да открие правилните материали за баня, за градината, какъв да е  клинкер или завесите в спалнята, но ако няма добра топлоизолация, то всичко би изгубило смисъл.
Фибрана е отново твърд панел с гладка повърхност. Той има по  специфична структура, което му дава възможността да блокира почти напълно преминаването на въздух. Той не е добър вариант за изолация на  стени, по-подходящ е за изолация на подове и тавани.
Каменната вата или известна с другото си име минерална вата  има отлични топлоизолационни свойства, но е скъп материал. Има по-добра звукоизолация в сравнение с другите видове материали. Тя е незапалима и  старее в пъти по-бавно от стиропор и неопор. След избора и монтажа на топлоизолация е важно тя да бъде предпазена и да се придаде един по красив и естетичен вид на фасадата. За целта се избира и мазилка. Тук видовете също са разнообразни както и цветовата гама между, която можете да избирате. Най-често използваните видове са минерална, полимерна и варо-циментова. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар