вторник, 3 септември 2013 г.

Бъдете предпазливи при пожар





 Бъдете предпазливи при пожар

Само човек, който е специално обучен в използването на модел пожарогасител, трябва да се опитва да го използва  при нужда. Важно е да знаете и да имате в предвид, никога да  не излагате себе си или друг  на риск , понеже личната безопасност е много по-важна от спасяването на всякакви материалните предмети, които естествено , че  могат да бъдат заменени по всяко време с всичко, но не е с живо човешки, затова при обслужване на пожарогасители имайте предвид всичко. Сигурно сте запознати с факта, че има различни видове преносими пожарогасители , които са за използване при различни видове огън , понеже с  използване на погрешен вид може да влоши още повече  ситуацията. Всички нови пожарогасители са оцветени в червено където има със зона или цветен панел,  показващи съдържанието на всеки един пожарогасител. А при по-старите модели цветът на абсолютно  целият пожарогасител, показва  и неговата употреба.

За щастие хората сме измислили и противопожарни одеяла , които са направени от специални пожароустойчиви материали. Те за щастие са особено полезни за завиване около лице, чиито дрехи са силно запалени. Този тип противопожарно одеяло трябва да се използва и със здраво обгръщане. Ако самото  одеяло се развява то може да обдухва и огън и да успее да го разпали по-силно, а не  да го изгаси,хубаво е когато поставяте и се интересувате относно пожарогасител- обслужване, да знаете и за тези одеяла, че  когато поставяте одеяло върху засегнатия, то трябва да предпазете собствените си ръце с края на плата.
При нужда и при започнал пожар то може да помогнете и с кофа с пясък , тя може да се  използва за гасене на течности, като химикали, или тези , които са самият  източник на пожар. Но все пак ,  никога не рискувайте някакво нараняване. И ако имате съмнения то веднага напуснете зоната и задължително се  обадете на службите , които са за спешна помощ. За съжаление има стотици хора, които  умират и хиляди, които  са ранени при пожари всяка година,  като много от тях причинени от липса на всякаква  концентрация или небрежност. За да се предотврати избухване на пожар, то на първо място, трябва да се внимава с  използването на  химикали и то да бъде по -  безопасно и трябва да  се поддържат в изправност всички електрическите уреди. Понеже дори малките пожари се разпространяват изклюително бързо, като отделят дим и изпарения. Важно е да знаете, че безопасността  е преди всичко и да не предприемате ненужен риск. Може спокойно да закупите нужната техника която да ви предупери за евентуиелн пожар в домът ви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар