понеделник, 24 август 2015 г.

Какви цветови решения да вземете относно обзавеждането?




Какви цветови решения да вземете относно обзавеждането?

Всеки един дом има своите интериорни шедьоври, но така също и проблемни зони. Ако не се чувствате сигурни в решенията си относно обзавеждането и цветовите решения, то се обърнете към интериорен дизайнер или направете 3D на компютъра си, за да видите предварително кое как ще изглежда. Там по -лесно и най-вече по -евтино ще видите дали си пасват всички цветове. В случай, че сте от хората, които не обичат да рискуват, то може да заложите на  мек и тих нюанс. Можете да използвате лилаво, шоколад, който става все по популярен особено сред мебели за баня цени, които са достъпни, както и в  пясъчен цвят, маслиново, сиво, горчица, син, сребрист, както и в бордо. Тези цветове идеално се комбинират.

В случай, че сте от хората, които обичат да експериментират и яркото няма да ви стресира, то вариантите са  свежи като корал, жълто, дори и любимото тюркоаз. Важно е само да не прекалявате, не е нужно да бъде цяла една стая в един тон, нека има умереност.  С помощта на малките елементи на декора в ярки цветове, ще постигнете симетрия. Също така и по-довършителни материали и покрития, нека да присъстват като акцент. При качествен паркет може да поставите един ярък килим. Дайте предимство на цветните анималистически изображения на животни, натюрмор, както и  на  сюжетни фигури от известно детско или ваш любим филм. Много често вече поставят и избрани надписи, като девизи или афоризми.
До тук бяхме с цветовете за стените и пода. Идва ред на обзавеждането. Има няколко важни моменти, на които ще ви обърнем внимание. Най - добрият вариант за мебел е от дърво и други естествени материали. Поставете легло с дървени табла, на която дори може да има огледало. В дневната сложете голям диван на, който може да има ковано желязо с извити или резбовани дървени крака и с по интересни облегалки за ръцете. В кухнята плота от естествен камък  е най-добрият вариант. Тук има и множество витрини и шкафове, подредете така, че всичко да ви е удобно. Първото правило е мебелите да са функционални. Следващото е всички налични елементи да не са твърде масивна. Разбира се нека да приветстваме плавните очертания.  Особено внимание отделяйте на външният вид на мебелите. Изберете необичайни декоративни елементи: стъклени, метални и т.н. издълбани елементи при възможност поставете и камина. Харесахте ли някоя от идеите ни? Какво ще кажете за огледалото на леглото?

Няма коментари:

Публикуване на коментар