четвъртък, 23 януари 2014 г.

Вратата в магията и символиката

Вратата винаги е бил един мистичен символ за започване на ново начало, загърбване на миналото и навлизане в непознатото.  Прозорците също има важна символика, но вратата е водещата, защото тя е главния вход и изход от една в друга ситуация или състояние на духа. Всъщност структурата на всички врати е два изправени камъка и един върху тях, като това е фигурата, която символизира силата. За това е важно как изглежда и каква е входната врата на една сграда, както и всяка от интериорните врати в дома и в офиса ни. Входните врати играят ролята както на праг, през който ние допускаме наши приятели и положителни сили, така и праг за недоброжелатели и лоши сили. Заради това вратата е придобила и магическа символика в нашия живот и тук ще дадем няколко техники за защита на вашия дом.
Повечето ритуали свързани с вратата имат за цел защита на дома и семейството.  Отрицателните сили ще бягат от вашия дом, ако окачите две кратуни в двата края от външната страна на вратата. Това поверие идва от стар индиански обичай, според който лошите сили били затваряни в празни кратуни. За това индианците окачвали празни кратуни на входните врати, за да плашат злите сили и магии. Същият ефект има и нарисуван  бял кръг на вратата, защото знаете, че кръгът е символ на завършеност, перфектност, което е обратното на злото. Провесеният чесън също гони злите демони според християнските вярвания, но може да бъде провесен и на прозорците или балкона.

Други предпазни средства за вашият дом за иглите. Кръстосайте две игли и ги сложете под чергата на вратата. Това можете да го направите не само на входната ви врата, но и на вратите за интериора, ако делите апартамента си и с други хора. Друг метод за предпазване на дома ви е заковаването на три пирона над вратата на рамката във форма на триъгълник, който сочи нагоре и боядисване на вратата в тъмно синьо. Тъй като не винаги е удобно да боядисаме вратата си или да закачим чесън или кратуни от вън, за да не ни гледат странно съседите, най-добре е да използвате някой от другите символи и техники с игли или пък закачване на подкова.  Друг не само ефикасен, но и естетичен начин за предпазване от влизането на лоши сили през вратата е засаждането на папрати, невен, хвойна или билки пред вратата и на прозорците. Ако имате здравец, засадете го в две саксии, сложете ги от двете страни на вратата ви и завържете червен конец на някое от стъблата на здравеца. Така, ако има зложелателства или някаква зла сила, ако грози дома ви и вас тя ще отиде в здравеца, а не във вас. Ако видите, че здравеца увяхва, изхвърлете го и засадете друг отново с червен конец. Когато защитавате дома си е важно да обърнете внимание най-вече на входната врата!

Няма коментари:

Публикуване на коментар