четвъртък, 30 януари 2014 г.

Интересни идеи за бързо и лесно освежаване на хола

Дошло е време да направите леко освежаване на хола, но не искате и нямате много средства за големи промени? Тук ще дадем няколко идеи как да промените холовите ъгли в дома ви без да влагате много пари, но пък така, че стаята да придобие съвсем друго излъчване. На първо място определете бюджета за промяната колкото и да е малък той. На второ място изберете точно каква промяна ще направите и как ще пренаредите мебелите, като това включва да ги измерите добре и да си направите една бърза скица на стаята (знаете понякога, че ви изглежда, че на онази стена ще се събера и секцията и скрина и гардероба или бюрото, но на практика излиза, че не се събират за 2 см или защото стената е леко крива.
След като сте готови с това нека разгледаме и различните идеи:
Ако нямате възможност да пребоядисате цялата стая можете да си изберете една основна стена, която да промените. В магазините за бои и строителните магазини и железарии продават оцветители за латекс, които можете да използвате, за да нарисувате цвете, някаква форма или извивки на стената си. Те могат да бъдат вертикални или хоризонтални, внимавайте с диагоналите те разделят стаята по доста претенциозен начин. Друг подобен вариант за трансформация на холов ъгъл е тапетът. Не го подценявайте освен, че може само една част от стената да е в тапет с подходящи шарки и елементи, има богато разнообразие на плюшени тапети, тъмни, светли и т.н., можете като продължение над канапето ви например да изрежете част от фигурките на тапета (добре се получава с тапети с ясни и определени фигури) и да ги залепите на стената. Така създавате усещане за преливане на тапета както и за нова свежест на другата стена или стени.

По този начин с изрязване на форми от тапета или с рисуване на фигури с оцветител можете да покриете и някои по-захабили се части от стената, около ключа за светване или някой ъгъл, само трябва да развихрите фантазията така, че новата декорация на стената да е в тон и да е стилна, а не да е разпокъсана. След като сте готови със стените е време да подредите мебелите според скицата, която направихте в началото. Старите дървени мебели можете да освежите с един лак или пък да използвате декупажа. Декупажа представлява боядисване на мебелите в светъл цвят, обикновено бяло, и залепване на изрязани картинки от салфетки отгоре – най-добре стоят различни цветя. След това трябва да се лакира, за да може да забърсвате мебелите от време на време от прахта. Това е доста трудоемко и не е препоръчително за големи мебели, ако нямате пространство, търпение и малко по-голям бюджет за количеството боя и лак. За да постигнете един хубавхолов ъгъл обърнете внимание и на аксесоарите за хола.  Това може да са гоблените на стената, една голяама морска картина може да отвори много стаята, често по-големи пъзели се редят и се слагат на стената като картини, Или можете да изкарате няколко от любимите ви снимки със семейството и да ги аранжирате в рамки на стената. Една или няколко малки декоративни възглавнички биха обновили външните вид на канапето ви. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар