неделя, 16 февруари 2014 г.

Перфектния апартамент!

Всеки мечтае да има нов, модерен и удобен апартамент с подходящо обзавеждане. Едни мечтаят да имат модерни кухненски уреди, други широк хол с камина в единия холовъгъл, а трети искат голяма тераса и френски прозорци. Според последната направена статистика в описанието на най-прекрасния апартамент най-често влизат следните характеристики:
Изложението е югоизточно така, че още от сутринта стаите да се затоплят от проникващата слънчева светлина, а следобед да бъде по-прохладно, когато слънцето залязвана запад. В най-лошия случай кухнята може да е северна или западна, защото в нея често се готви. Но определено най-желаната кухня е иноксова или дървена от масив с вградени уреди, голяма трапезария, която прелива в хола. Най-желания хол обикновено е с френски прозорци и огромна тераса. Желанието дали да бъде остъклена или отворена се разделят на две половини, като остъклената тераса има малък превес. За голямо учудване спалнята също трябва да има голяма тераса, но тя да не прелива в тази с хола, а да бъде отделна. Обзавеждането за спалня винаги включва голям гардероб с плъзгащи врати и голямо удобно легло. Огледалото е задължителен атрибут на спалнята, като дамите го предпочитат на тоалетката или на вратите на гардероба, а господата недвусмислено го слагат на тавана над леглото. Като дамите под качественоспално обзавеждане разбират да е модерно и ново, а за мъжете това не е толкова важно колкото да има телевизор и то голям. Същото относно големия телевизор се отнася и за всекидневната. Детската стая също е добре да бъде слънчева и топла като там най-важното според родителите е да има достатъчно шкафове, чекмеджета и кутии, където да се прибират играчките. А според децата най-важно е да има легло във желаната форма – кола или кораб за момченцата и балдахина е най-желан от момичетата. Децата не се интересуват толкова от практичната част на апартамента колкото от играчките и своята стая. А тийнейджърите определено поставят и отделна стая с джаги, билярд, фитнес уреди или други игри и занимания в зависимост от личните интереси.

Перфектният апартамент се намира близо до центъра на града, но не в центъра, на комуникативно, но тихо място. Това са все характеристики, които си противоречат като цяло и са почти неосъществими. А по отношение на етажа, на който се намира най-предпочитаните етажи са 2 и 3-ти от жените и последен или най-високия от мъжете и момчетата.  Наличието на игрище в близост е задължително  за момчетата и мъжете, докато женския пол държи на градинка и добро кафене. На въпроса дали идеалния апартамент трябва да бъде до голям хранителен магазин повечето отговарят, че няма толкова голямо значение. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар