вторник, 11 февруари 2014 г.

Гуавата и антиоксидантите




Гуавата и антиоксидантите

Още от малки ни се повтаря да се храним с плодове и зеленчуци.Всички тропически плодове са едновременно много  вкусни, но и по - важното че са  и полезни макар, че са характерни за  по топлите страни, все пак вече от години те са достъпни и за българския потребител и  с всяка изминала година разнообразието става по - голямо. Има страшно много Изгодни програми златна възраст и други, от които можете да се възползвате да идете до някоя екзотична страна и да вкусите пресни екзотични плодове. Важно е да обърнете внимание и да успеете да научете какво представляват тези богати на витамини и минерали всякакви  екзотични изкушения и защо са полезни за вашето здраве. С годините не спира търсенето на различни нетрадициони подходи за повече здраве. В последните години се забелязва една тенденция да се оформя и още една класация за здравето, а тя е  на екзотичните, и доста по - непознати за мнозина, но богати на полезни вещества плодове за здравето ни. При Програми златна възраст можете да обиколите няколко страни и да научите на място за полезните им съставки. Тези плодове съдържат на  1 – во  място изключително голямо количество на антиоксиданти.
Един много полезен плод е гуавата , която е много сочна, сладка и в същото време е леко кисела  на вкус , дори малко напомня на ягода или круша за тези, които не са я опитвали да разберат какъв е плодът. Тя е много  полезна  за здравето, също така  е богат източник на витамини А и С, има изключителни хранителни влакна, богат плод и на  фосфор и калий. Гуавата може да има жълта, бяла, розова или дори червена кора нещо като цветовете на розите ни ,може да е със  светли семена, които отново са  за ядене. Има   кръгла или овална, и е не по –голям от 15 сантиметра на дължина. От гуава се правят невероятни сокове, също така е конфитюри и всякакви  десерти.  Друг плод,който задължително трябва да опитате е  маракуята, която е  е силно ароматен плод и на  вкус наподобява този на гуавата, може да бъде с  червен, лилав  или жълт  цвят.  За тези, които се притесняват за фигурата си ще кажем, че този  плод съдържа едва 15-20 калории. Маракуята може спокойно  да се консумира както с кисело мляко, то също така и в комбинация с пилешко или свинско месо та дори и  с риба. Вкусовите му комбинации са различни и винаги придават на ястието един по екзотичен аромат и лек привкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар