неделя, 18 май 2014 г.

На бас, че не знаете следните факти за хлебарките!

Може би сте чували, че това е едно от най-древните животни оцелели и до днес, можем да се хванем на бас, че не знаете следните изумителни факти за тях:
1.       Чели ли сте Конникът без глава? А знаете ли, че хлебарката подобно на него може да живее цяла седмица и без глава? Ако си мислите, че обезглавяването на тези гадини е качествено унищожаване на хлебарки по-добре помислете отново! И най-добре се обадете на специалисти, които знаят и другите подробности за тях.
2.       Хлебарките имат 6 крака и и 18 стави.
3.       Най-високата засечена скорост на хлебарките е 3 мили в час. Ако бяха с размерите на човек скоростта им би била пропорционално 200 мили в час.
4.       Има над 4 хиляда вида хлебарки по света, но на хората са познати само около 40 от тях.
5.       Преди време хлебарките дружали, женската хлебарка съхранявала спермата на мъжката през своя 12 месечен живот и я използвала, когато има нужда. Дори тоталното избиване на хлебарки от мъжки пол не би било причина те да изчезнат, защото сега женските могат да създават поколение и без мъжки екземпляр. Това само показва колко бързо адаптивни са тези животни.
6.       Хлебарките на практика могат да ядат всичко: хартия, лепило, сапун кожа дори коса.
7.       Хлебарката може да издържи без храна цял месец. Но без вода не повече от 7 дни.
8.       Хлебарката може да усети и най-малкото движение на въздуха и да реагира в рамките на части от секундата. Това още повече затруднява премахването на хлебаркиСофия. Повечето жители си мислят, че нямат хлебарки у дома си, защото не са ги виждали през деня, а всъщност голяма част от тях се крият изключително бързо.
9.       Термитите са генетични братовчеди на хлебарките.

10.   Единствения начин да изтребите хлебарките напълно в дома ви е чрез професионалисти и непрекъснат контрол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар