петък, 9 януари 2015 г.

Важна ли е пролетната подготовка на градината?




Важна ли е пролетната подготовка на градината?
Както всяка година, и тази зимата изненада всички ни. Но пролетта вече чука на вратите ни. Има вероятност от  ниските температури да са причина за  измръзване на някои от растенията в градините, както  декоративни така и  плододаващи . Време е да се събудите както вие, така и своята зелена част от двора, като им дадете  живителните сили на пролетта и да се възползвате от тях. Изберете хубава напоителна система, както  избирате качествени смесители за вашият дом. Градината също се нуждае от поливане и освежаване, особено през горещите летни дни на годината.
При липса на  специални изисквания за съответния сорт, то се погрижете за саксиите до началото на май. Това е времето, през което е нужно да  подготвите лехите и да преместите разсада в тях. Почвата има нужда от торене, ако имате наличен  прегорял оборски тор или биохумус от червен калифорнийски червей, ще дадете една доста силна съживителна сила на почвата в градината си. Поливната ви система трябва да бъде  изрядна. Избирайки за вашият дом качествени плочки за баня, то такива плочки са нужни и за двора ви, ако искате да имате алеи. Можете да подредите и естествен камък или от дърво, избора е ваш. След приключване на  първото косене на тревата, почвата трябва да е суха и да  я подхраните с малко изкуствен тор..
Много лесно може всеки един от нас да се осведомява, дали да очаква отново ниски и продължителни студени температури. Така, че  можете да направите преглед на любимите си растения. Ако сте човек с опит в градината, то веднага ще забележите, които са  измръзналите части на растенията. Ако пък ли не сте от тези градинари, ние ще ви помогнем. Растенията, които са замръзнали се познават по  нетипичното си  оцветяване, малко по трошливи са и изглеждат като изцедени.  Природа си знае работата, това означава, че в повечето случаи  измръзват слабите и болни растения. Тези замръзнали гледки на растенията ви, не бива да ви притесняват или отчайват. С повишаване на температурите, всички растения, които изпадат в зимен покой са листопадните видове. Те  започват да се събуждат за  новия си жизнен цикъл.  Наблюдавайте  пъпки, които  при ранно развиващите се видове постепенно набъбват и се подготвят за своето красиво разлистване. Следете за момента, в който трябва да  пръскате с бордолезов разтвор или син камък. Така ще подготвите градината си за своят разцвет и приятна гледка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар