събота, 24 януари 2015 г.

Кои са най- добрите градове за каране на колело?





Кои са най- добрите градове за каране на колело?

По света има изключително голям брой места, на които  политиката е така съставена,че напълно  подкрепя велосипедистите, които  имат много предимства. Благодарение тяхното каране се  намаляване на трафика на автомобилното движение, като същевременно  се редуцира и се спира проблем, който е неизбежен в големите градове. Тук става дума за намаляване на  трафика както и на  на скоростта и промяна в поведението на самите водачи.Те са по- толерантни и търпение на пътя. Нещо, за което трябва да се помисли и в нашата страна. Да станат по масови hho pwm, които запазват по чиста околната среда. Колоезденето действа и благоприятно върху преразпределението на пътното платно.Осигурени са  широки бордюри и алеи, които дават по- висока  безопасност и ограничават замърсяването на въздуха.

Колоезденете е едно  екологично решени за придвижване.  Много урбанизирани пространства имат алеи и маршрути, които са специално пригодени за велосипедизъм. Намаляват се емисиите изхвърлени от автомобилите, освен ако те не са с hho pwm, който предпазва природата максимално. Автомобилът е по-бърз, в това няма спор  и осигурява удобство на пътниците. Но има и своите минуси като високи разходи за данъци, различни застраховки, разбира се и постоянното зареждане с  гориво, последваща поддръжка и т. н. Градовете, където се обръща специално внимание на колоездачите,  позволяват на шофьорите да избират алтернативни форми на придвижване пред колите. Особено голямо е влиянието и върху здравето и физическата активност на човека. Тези места, на които има отлично  разработени велосипедни маршрути имат по-голям процент любители на този начин на придвижване и разбира се  спорт. Тук е важно да уточним, че придвижването с колело до работата намалява смъртността с цели  40%. Карането на колело е най-лесното и приятно нещо, но само в някои страни.  Инфраструктурата трябва да включва велосипедни алеи, голям брой специални велосипедни пътеки и не на последно място по- важност - шофьори, които  нямат нищо против да споделят пътя си с колоездачите. 

Най-добрите градове за каране на колело са: Копенхаген, което е в  Дания, Минеаполис в Минесота, Монреал в невероятната Канада, както и в Портланд - Орегон, всеки един, който иска да посети Бразилия, то в  Куритиба е едно прекрасно място за колоездачи. Други градове известни със своята добра инфраструктура за велосипедисти са Амстердам в Холандия, Германия освен с идеалните пътища е известна и за велоалеите в  Берлин, Киото  в Япония и много много други места. Вие кои от тези градове сте посетили до сега? А планувате ли да го направите с колело?

Няма коментари:

Публикуване на коментар